Kladdkaka.
Jag kan nog ärligt säga att jag bakat MÅNGA kladdkakor, satt och räknade lite på de jag bakat för eget bruk och beställda/sålda och kommer nog upp i tusentalet....Men jag har aldrig bakat den på vit choklad som det blev denna gången.
Dock lika enkelt, lite sötare i smaken och lika kladdig och god. Jag kommer göra den fler gånger så jag tycker absolut att den ska testas.
2 ägg
2 dl strösocker
1 msk vaniljsocker
(Vispas fluffigt)
2,5 dl vetemjöl
3 msk apelsinjuice (jag tog citron)
100 g vit choklad
100 g smör
Smält smör och blanda i hackad choklad så att den smälter, blanda samman alla ingredienser och häll i en springform som är smörad och bröad med kokos.
Grädda som vanligt i nedre delen av ugnen 175 grader i ca 20-23 min
Nu ser ni ju att min är lite platt i mitten och det beror ju på att vi inte kunde hålla oss utan åt den lite småvarm, låter man denna kakan bli kall innan man äter den behåller den formen bättre och kan dessutom vara ännu godare.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar